torsdag 10 februari 2011

Ibland slår det till.......

Vad skall man med allt till. Ibland så kanske det är bra att göra något som går att "använda" till något. Här är ett bokomslag.............där jag kan gömma mina textila skisser.

Det handlar om att "gräva" fram det som jag älskar och ha det i små skissböcker. Jag har funnit glädje i dessa mina skisser som jag gjort genom åren och nu har dom fått olika fodral. Spetsskisserna, vitbroderierna, linnebroderier, silkebroderier, virkade små dukar ja alla idéer och mönsterlappar har nu hittat in i sitt fodral.

Jag har väl ett tiotal textila skissböcker med innehåll idag. Det har varit mycket lärorikt och roligt att göra dem. Det har också inneburit att jag kunnat sätta min egen prägel på mitt arbete samtidigt som jag ser vad mitt "hjärta klappar för", vilket i sig har varit en upptäckt. Fast jag visste nog om det innan också.

Det är en fest för ögat att ha mina textila skissböcker och bläddra i dem. Jag ser och inpsireras av dem och använder dem i mitt skapande arbete. Jag fångar och riktar min uppmärksamhet mot någonting som är viktigt och värdefullt för mig i skapandeprocessen.


3 kommentarer:

Gudrun sa...

Beundrar ALLT du gör...vilken fröjd att se dina alster!
Usch,att jag inte tog tillvara mer från äldre tider.
Kram Gudrun

ewa-christine sa...

Tack, ja man kan vara efterklok.........

Ingrid sa...

Oh så fina bokomslag!
Jag har skrivit in den 20 Augusti i almanackan, hoppas även på en tur till din och Gunnels utställning:-)