söndag 13 februari 2011

Saker och ting blir vad vi gör det till...........

Jag läste någonstans om rofyldhet. Vilket vackert ord "ro-fylldhet" det är just det jag känner när jag får lov att skapa, rofylldhet.

När man är rofylld så kan man bemästra distration, frustration, stress, press, vilket är en lisa för själen. Varför drar man ner på det textila arbetet i skolorna? Det kommer att visa sig längre fram vilka förödande konsekvenser sådant kommer att ta sig både för tjejer och killar.

Det är så sinnerligt uttänkt att avspändhet, effektivitet, nöjre, tillfredställelse får du när du känner dig rofylld och tar en sak i taget och låter hjärnan kroppen och hjärtat samverka. Sedan kan du ta itu med annat som kräver energi. Alltså all slags avkoppling ger energi. För mig är det skaparprocessen, inte vad det blir.

Dagens bild, vad det skall bli..........vet inte. Men det är rött, det är siden, det är broderier och pärlor. Vi får se, något kanske blir av det eller så får det ligga till sig!

2 kommentarer:

Gudrun sa...

Håller helt med dig om vad du skriver.Först textiltimmarna i skolan. Tänk vad vi fick lära oss mycket.Sen skapandet och processen. Glädjen att starta upp ett nytt projekt och vägen dit .
Nu skall det skäras rutor,vita,blå igen:-))
Skön söndag önskar Gudrun

ewa-christine sa...

Tack detsamma..........