söndag 6 februari 2011

Ull, ull, ull.............nu skall det gälla ull i 6 månader!!


Hur skall detta gå, frågar jag mig. Endast ull.......jag får jobba undan mina arbetsuppgifter så jag hinner mellan med annat material (ler).......!!

Här är sådant som påbörjats och blivit klart från Linköping. Underst ett prov på "rått ull" som vi fritt skulle arbeta med. Vi gjorde 2 men den ena lämnades till utställningen där.

Översta bilden är starten på min "fabric book" där jag skall lägga in mina tygskisser som jag gör under de kommande 6 månaderna.

Mina gamla skisser är idag mina skattkartor, jag har fotoskisser, ritade skisser, broderade skisser, vävda skisser, skisser i fritt broderi....en vacker dag kanske dessa skisser blir en hel utställning, det skulle vara häftigt.

En liten anspråkslös betraktelse vill jag också ta idag:

Uppskatta enkla glädjeämnen!

Enkla glädjeämnen kan vara att bara skriva ner dina önskningar, städa på skrivbordet eller arbetsrummet, besöka någon konstnär eller annan som skapar, sätta upp en magnet på kylskåpet som Picasso har gjort teckningarna till, koka en kopp choklad och lägga i minimaschmallows, gå på loppis, sitta på biblioteket och gotta dig i tid och bara vara, kanske sätta något frö i en kruka för att se vad som händer. Det finns massor av enkla glada glädjeämnen......testa några av dina idag!

Jag skall botanisera i mina ullgarner!


6 kommentarer:

Ingrid sa...

Så fina,det ska bli spännande att följa!

Gudrun sa...

Du är otroligt duktig och jag blir så glad av din blogg.
Jag gläder mig åt att en liten fågel sjunger så underbart utanför fönstret,visst våras det.
Hälsar hönöbon

ewa-christine sa...

Tack båda två..............jag blir glad över att läsa era kommentarer.

elsamarianne sa...

Det blir kanske lite svårt för dig att "bara" hålla på med ull. Det blir att du kommer att snegla till de andra materialen. Får du inte blanda alls? Tova på tyg/linne är ju annars roligt, ja vilket tyg som helst. Hmmm ja det går ju att tova på ulltyg såklart... ja visst ja, du skulle börja från början med att karda och spinna..
Lycka till
kram elsamarianne

ewa-christine sa...

Bästa elsemarianne, så rätt du har, det blir svårigheter helt klart.........ull, ull, ull, men jag kan fodra med siden och kanske tova på ull. Men det är ull som gäller.....ler!!

Jane S sa...

Det låter spännande!
Härligt med nytänk-kan bli hur kreativt som helst!
Lycka till!