söndag 6 mars 2011

Passion för tyg.........

En sak är fantastiskt intressant, att arbeta med tyg i olika inriktningar och det är mycket omväxlande och roligt. Man kan trycka på tyg, man kan måla på tyg, man kan sy i tyg, man kan göra collage med tyg, man kan brodera med tyg och man kan använda tyg tillsammans med andra material också.
Helt klart är tyg ett fantastiskt material som alltid ger utmaningar och funderingar.

Dagens bild är en del av mina screentryck som jag gjort. Nu fortsätter nästa fas i det textila arbetet, tankar, idéer, skisser, olika test, i all oändlighet. Bakom varje textilt arbete ligger alltså många, många timmars arbete.

Inom det textila området så är också design en viktig process, att formulera en idé, förmedla en tanke eller budskap, och allt detta tillhör det skapande arbetet.

När man talar om hjärnans arbete så är det verkligen ett heltidsarbete för hjärnan både höger och vänster hjärnhalva. Det är därför som arbetet ofta tar mycket lång tid. Fast många tror att man gör arbetet "på direkten" och det är därför som jag vill ge en liten blänkare på hur många olika faser som skaparprocessen har.

Samtidigt som det är "hjärnans arbete" är det också "hjärtats arbete" och till sist "handens arbete"..........inte underligt att jag känner denna passionen för tyget som grundmaterial!

Ha en härlig Vasaloppssöndag!

Inga kommentarer: