måndag 2 maj 2011

Att lägga ner sin själ.............

Vad gör man för att få en "3D form".......?

Ett platt (visserligen byggt med lager på lager) men förhållandevis platt stycke handtovat arbete.
Jo, är kreativ och hittar möjligheter. I detta fallet blev det en "lock dekoration" och det fiffiga med detta är att jag kan byta ut mina dekorationer allt eftersom jag klär mig och årstid. Det är väl en anpassad produkt eller? Som är användbar dessutom!

Men tillbaka till rubriken. Jag har funderat på detta "mer eller mindre begrepp", vilken innebörd har det. Kanske det har med att hitta sin personliga form att göra, eller det personliga uttrycket, eller lägga ner så mycket tid att man blir helt "upptagen i tanken" av det man gör.

Jag hittade ett ordspråk som jag tycker var passande:

Arbete är kärlek som gjorts synlig
(Kahlil Gibran)

Så för mig är nog att lägga ner min själv i det jag gör, kärleken till det textila och mitt textila arv från mina föräldrar. Men också återbruk och att ta tillvara jordens resurser. Ullen är en av de äldsta materialen vi känner till, visst är det fantastiskt över 50,000 år kan spåras i ull.

Sedan har vi all utveckling som gått vid sidan om ullen och hur ullen än idag har en fantastiskt framträdande roll i vårt samhälle.

Jag söker dock mer innovation inom ullområdet, mer experimentell verksamhet, och framför allt mer Textilt skapande med ull. Detta trodde jag att jag skulle hitta inom kursens ram (experimentellt förhållningssätt står det i riktlinjerna) och det var inte mycket som var i närheten av detta.
Jag har för egen räkning hittat mitt experimentella och det var otroligt stimulerande.

Redovisning i veckan, alltså resa till Linköping igen. Även denna gång mycket väl förberedd!

Ha en fin måndag........
2 kommentarer:

annicka sa...

Lycka till I Linköping. Vilken tur att du hittar ditt eget uttryckssätt och för på din kurs verkar du inte hitta något nytt eller?
Lägga ned sin själ...jag tänker alltid på att man använder lite av sig själv i det arbetet som får beteckningen att jag har lagt ned min själ i det- men ett abstrakt och oerhört subjektivt begrepp när man tänker efter...

ewa-christine sa...

Ja inte sant.............men det måste vara "jag" som det säger eller hur??
Helt klart så är det viktigt att hitta sig själv eller hur??