tisdag 21 juni 2011

Gränser

Jag läste en gång en mening som etsat sig fast i min tanke "det viktigaste med gränser är att vi vet när vi överträder dem"..........!

När jag var barn så visste jag de gränser mina föräldrar satte upp, lärare, omgivningen, och det blev en en hel med åren! Jag lärde mig "du skall" och "du skall inte" fort. Nej, jajja, du får inte, du måste, osv.........allt detta höll i sig ganska länge och när jag blev vuxen vet jag inte riktigt men jag blev det på ett sätt och ändå inte. Jag växte upp och förstod gränserna men i sinnet var jag fortfarande ett barn. I passet fanns det en ålder likaså på pastorsexpeditionen. Men barnet och nyfikenheten bar jag med mig.

Vad vill jag då säga med detta? Jo, det är bra att lära sig gränser, men det är också bra att trotsa dessa gränserna som vi omger oss med och som byggs upp under vår tid in i vuxenlivet.
Alla söker vi olika former av "bekräftelser" den bästa bekräftelsen är du själv, att det kommer från dig äkta och innerligt.

Så idag använder jag "du skall inte och du skall" till följande:

Du skall inte undvika risker!
Du skall ta chansen när den kommer!
Du skall lyssna innåt!
Du skall inte stanna kvar bland negativa vibbar!
Du skall söka dig till positiva och genuina människor!

Och så här kan jag hålla på. Mina du skall och du skall inte ha hjälpt mig att bryta gränser, tänk vilken gåva jag fick av mina föräldrar och alla andra som ville att jag skulle lära mig detta!

Ha en bra tisdag och du skall inte vara rädd för att bryta några gränser idag, vem vet, kanske det blir "ett helt nytt och spännande liv du går till mötes"!!

2 kommentarer:

Gudrun sa...

Ja, absolut kan man bli medveten om sina val och det är en härlig utmaning.Vad väntar bakom hörnet?Visst finns nyfikenhet kvar även hos oss "äldre":-))
Ha en suverän dag med bra val.

Gudrun

ewa-christine sa...

Tack så mycket......