lördag 12 november 2011

Färgsafari..........

Färger, färger, färger nu har jag varit i Linköping igen och redovisat mina hemuppgifter. En hel drös med uppgifter och bland annat en som handlade om färger. Jag inser att när det gäller mig själv och färger så är jag "sparsmakad" väldigt sparsmakad. Tycker om färger, älskar färger men jag vill inte ha för många på en gång.

Någon kanske säger att färger skall blandas och massor av färger skall det vara, någon annan säger sparsamt med färger! Jag tillhör de som grupperar mig tillsammans med det "sparsamma" och att det ger mig en sorts känsla som jag vill befinna mig i när det gäller färger.

När man under lång tid "umgås med färger" så blir man mätt. Mätt på massor av färger, nyanser, blandningar, kombinationer, och till slut så bestämmer sig hjärnan (läs min hjärna) att nu skall du betrakta färgerna på ditt sätt. Dit har jag kommit och jag är jätteglad för detta.

Skall jag summera mina år med och tillsammans med färger så blir de många, skall jag summera mina år med en färg i taget blir de också många (på olika sätt), men en sak är säkert, jag har en inre färg och det är den färgen som jag vårdar ömt som ett barn. Denna min inre färg har vuxit sig starkare och starkare och idag är den en del av mig. Det är en förunderlig känsla!

Vilken är din inre färg?
Vet du vilken det är?
Har du botaniserat i den?

Denna min färg gör mig sällskap och skapar de mest fantastiska möten jag kan önska mig. Jag är så glad att jag tagit vara på den och att den fått spela en central roll i mitt konstnärliga skapande arbete.

Ha en skön dag, idag skiner solen och det är ljust trots att vi är i mitten på november!

2 kommentarer:

Margareta Sarring sa...

Det är en härlig värld du är i, kul att läsa detta om färger.
Min färg går nånstans mellan rostrött och engelskt rött, men den tillåter att jag älskar många gröna nyanser precis lika mycket.

ewa-christine sa...

Ja Margareta det är nog så att jag har "ständigt roligt" tror även att jag är född sådan (lättroad alltså).
Jaha rostrött, som inre färg, hur påverkar detta dig i din vardag har du tänkt på detta?
Grönt förstår jag på dina kort......ha en skön söndag!