fredag 30 mars 2012

Ibland så svävar jag ut...........

Ibland så skall vi tillåta oss att sväva bort från det som är invant och välkänt. Att ge sig ut på nya äventyr skapar både glädje och tillfredställelse. Att alltid göra samma sak, gå samma väg, göra samma saker och upprepa det som vi redan är bekväma med är att inte göra något alls enligt mitt sätt att se.

Min vänsterhand tar mig ständigt ut på nya äventyr, dessa äventyr kan vara att botanisera i färger, nya tekniker, men också rita spännande och nya mönster. För idag är det vänsterhanden som styr. I min första ungdom var det högerhanden. Visst finns högerhanden med, men bara som "stödjande syster" annars är det vänsterhanden som styr idag.

Jag inser att jag är lyckligt lottad som fått och får lära mig att använda båda mina händer och precis som jag vill utan att någon slår mig på fingrarna och säger "byt hand"! Jo så gjorde lärarna när jag var liten och ung. Vilken fruktansvärd handling egentligen.

Men så här i efterhand så kan jag säga att jag har fått chansen att se fördelarna och jag har också fått chansen att vara dubbelt så trotsig, dubbelt så nyfiken för jag har ju fått lära mig 2 gånger, alla andra som endast använder sin högerhand till allt har ju inte behövt gå igenom "ekluten" 2 gånger.

Så trots allt är jag mycket nöjd.


2 kommentarer:

gunnelsvensson sa...

Ja, man kommer nog till en punkt när man måste vidare, eller stanna upp och invänta nästa resa!

ewa-christine sa...

Så sant som det var sagt!