lördag 26 oktober 2013

En och annan naturbild.......


Det fanns vackra vyer, men efter en hel del letande. Här är vi vid "socker-topps-bergen" en helt klart annan bild än storstäder, landsbygd. Att färdas med båt utmed landskapet gav både lugn, ögonglädje och upplevelser. Den nya tiden (byggnationer, rivningar mm) gör sig påmind även här. I bakgrunden i bilden så finns det tom en byggkran. Kanske det växer upp en skyskrapa även här inom kort.

Det var mycket som var rivet i Beijing, nästan allt jag minns. Då för 20 år sedan fanns det några höghus och det var hotell mer eller mindre. Någon sa att med tiden kommer låghusbebyggelsen att försvinna och ersättas med skyskrapor. Så var det.........skyskrapa efter skyskrapa, betongblocks bostäder efter betongblocksbostäder. Kineserna köpte både en, två och tre lägenheter i spekulation trots att det stod tomma och trots att äganderätten endast är 70 år. Man undrar vad komma skall.

En bubla, ja kanske. Helt klart är att det är viktigt att k-bevara mycket av det gamla Kina som finns kvar, men vem ansvarar för detta?

Resan gav många tankar både i funderingar, tankar, men också nytänkande. Kineserna är stolta över sin utveckling - som tyvärr smutsar ner något otroligt!

På floden serverades bland annat "orm-brännvin", om jag tog en hutt, nej men maken!

Inga kommentarer: