På Gång.......

lördag 30 mars 2013

Teknik......och glädje

Påskens färg är Gul för mig, i alla lägen. När jag var liten så var det mycket gult i både gardiner och dukar. Inte så idag......

Påsken är också för mig en "inväntans tid" då ljuset återkommer och värmen och känslan att kunna vara ute så idag skiner solen, det känns som vår och det känns som om utelivet är i annalkan!

Önkar därför en GLAD PÅSK med massor av glädje!

onsdag 27 mars 2013

Nyhetens behag......

Att vara med i den snabba utveckling som sker är också att vara med att pröva nytt. I hela mitt liv har jag varit med i både utveckling och teknikutveckling. Helt klart har det varit ett område som varit mycket spännande. Jag var tidig när det gällde kamror, datorer, telefoner för jag ville kunna använda och förstå. Det är så idag också.

Jaha vad har detta med dagens bild att göra, jo jag har köpt mig en ny kamera en Nikon D7100 som är ett litet mästerverk. Det tyckte jag när jag fick min första digitala kamera, jag har haft ett antal både kompakta och systemkamror. Eftersom jag använt kamran i mitt tidigare arbete som dokumentation så var det ganska kul att fortsätta att använda kameran i mitt textila arbete.

Helt fantastiskt att få lov att hänga med, idag får jag också "handledning" av mina barnbarn och andra teknikintresserade. Jag är helt övertygad om att teknikintresset kommer att fortsätta så länge jag lever.

Ok vad är det på bilden, jo ett av mina textila arbeten där kameran går att manipulera bilden. Allt detta har ju med bild att göra, både att skapa bilden, att komponera bilden, att studera bilden, men också att tekniskt räkna ut vad bilden har för syfte. Bildskapande och teknik går nog hand i hand.

Så nyhetens behag kommer säkert många fler gånger - för tekniken går ursnabbt!

Nyhetens behag sitter inte i så länge heller, och det gäller att lära sig så mycket så glädjen att kunna följer med. Jag har dock gjort en upptäckt, jag kan riktigt mycket och kan fortfarande lära nytt, det tycker jag är härligt!

Påsken går alltså i teknikens tecken..............tillsammans med "nyhetens behag"

lördag 23 mars 2013

Nyfikenhet och upptäckter går hand i hand......


Att vara nyfiken är en egenskap som kan vara både utvecklande och givande, även om vi inte kanske alltid ser det i det korta perspektivet. Helt klart när vi har svaren och kan se i backspegeln så kan vi säga till oss själva, jo men så var det. Eller ja det känns helt rätt.

Upptäckter som enkelhet, har varit något som jag funderat på. Hur kan jag göra för att göra det enklare, hur kan jag ta bort för att skapa stilistiskt mer tilltalande bilder, kan jag vända på mina tankar och se dem från en annan sida.

Naiv konst är ett konstbegrepp som används om en typ av föreställande konst som har en barnslig enkelhet i både uttrycket och tekniken. Om denna "tavla" kan gå under begreppet naiv är väl kanske en smaksak, men jag har döpt den till "enkelhet" för det var det som slog mig när den var klar.

Jag har alltid trott på "enkla budskap", enkla lösningar, människor som är enkla och okomplicerade (vilket också jag förknippar med ärlighet), det är mycket trevligare att göra livet enkelt för sig och att ha ett enkelt förhållningssätt.

Återigen så kan jag säga till mig själv, jag går från någonting till någonting och det är ganska enkelt, eller hur?

fredag 22 mars 2013

Illusion

Illusion
För mig har ordet "illusion" en speciell innebörd - det är som jag ser det genom alla ina sinnesintryck som den skapas. Det innebär att det inte är en verklig tanke utan det som blir av tanken som utgör illusionen om ni är med?

Alltså ingen verklig uppfattning eller avbildning. I mitt skapande uppstår ofta just dessa "illusioner" som kommer från den verkliga omgivningen och som tar sig "mitt uttryck" och mina "känslor" i förhållanden till det verkliga. Jag kan inte avbilda eller avporträttera något mer än med min kamera och där har jag också möjligheten att manipulera min bild. Men i måleriet och det textila så är det just det "non-figurativa" som jag är förespråkare till. I dagens bild av "illusion" så kom den till efter alla de disiga och dimmiga dagarna vi hade här i Norra Halland, och att förmedla en "isighet" utan att fotografera blev min Illusion..........alltså mina sinnesintryck som gav upphov till just ILLUSIONER.


    måndag 4 mars 2013

    Dagens Bild är ett foto av en av mina masker som är "manipulerad". Det är roligt att testa olika hjälpmedel och olika program i datorn. Bilden har ju ett syfte och i detta fallet så handlar det om att vi inte ser det som är bakomliggande. Blir det mer spännande eller saknas det något är frågor som jag ställer mig.

    Behöver vi veta allt, räcker det att man gör hälften, varför skall vi visa, respektera inte visa allt, och till vilket syfte?

    Dagens fundering har en botten och ett syfte och oavsett det gäller textila skapelser, livet självt eller annat så tåls det att tänka på. Ibland behöver man lite spelutrymme som är bara mitt eget!

    Ha en bra vecka............