måndag 29 juni 2015

Mina skapar-rum


Att måla akvarell igen har blivit en upplevelse som både glädjer och förbryllar. Jag målade för många många år sedan experimentell akvarell och så har det fått vila ett antal år, men nu är jag igång igen. Tror att vi behöver pausa ibland från sådant som skall sätta sig. Jag märker dock att akvarellen känner jag mig mer bekväm med än olja och akryl. Men alla tre har olika karaktär och olika arbetssätt och arbetsmönster. Jag är idag helt övertygad om att den experimentella akvarellen är mitt element. Jag har dessutom nu gjort iordning alla mina skaparrum i bostaden och det känns som en befrielse att göra sig fri från sådant som inte behöver vara här och ta plats.
Ett annat av mina skaparrum är inte bundet till någon plats utan dit hittar jag när som, fotograferandet. Även detta har följt mig många många år och det var även en del av mitt tidigare yrkesliv. Då främst dokumentation men också att illustrera olika detaljer inom företagsvärlden eller rättare sagt olika fenomen som fanns. Detta fria sätt att skapa idag har givit mig många roliga timmar och framför allt så är det ju teknikinspirerat idag. Det ger också glädje och nyfikenheten sin beskärda del.


Mitt tredje skaparrum är det textila. Här är det "kaos" just nu. Eftersom jag har varit handikappad av en bruten fot och skadad axel så länge så har det lagrat sig i högar överallt. Det positiva med detta är att nästa stora insats är just att börja montera, att sortera, kasta och förvandla det som jag har tänkt göra och nu närmar sig denna tid. Men det blir inte förrän till hösten.

Att måla, fotografera, skapa textila alster har blivit min sysselsättning och glädje efter det jag lagt ner mitt företag. Med detta följer och har följt utbildning, resor, och sedan har jag träffat många mysiga människor. En del har gjort djupare intryck, andra har passerat revy precis som i yrkeslivet.

Fördelarna med det fria livet är många, några av dem är friheten, glädjen, gemenskapen med likasinnade och det ger ett mervärde.

Inga kommentarer: