lördag 2 juli 2016

Konst-tuppar, kreativa tuppar, textila tuppar


De blir olika tupparna och hemligheten är att jag inte har sytt alla idag utan det är provbitar som jag sytt som övningar under mina år då jag utbildade mig inom det textila. Jag hade bestämt att jag skulle inte sy så små lappar och sätta in i någon bok för att visa upp någon gång se här här är mina stygnövningar eller se här så här syr man olika textila tekniker utan mitt mål var gör större lappar som du kan leka med och göra bättre om du vill senare. Men jag gjorde dem klara för uppgiften då och så har dom legat och varit i de olika lådorna med textilier.

Men nu så städar jag ur, städar upp och sorterar bort sådant som jag aldrig kommer att göra något av och sådant som jag inte känner känns relevant längre och vad hittar jag då, jo just ett antal olika broderade lappar som kändes märkligt att göra mig av med. Så föll tanken på att göra något lite extra som jag kunde roa mig med under denna sommaren.

Jo jag har virkat mormorsfiltar 14 stycken som är klara, har faktiskt en kvar där trådarna skall fästas det får bli när lusten faller på. Jag har gjort kuddar och lapptäcken till alla barnbarnen. Det har blivit textila tavlor och målade tavlor också. Förhoppningsvis så gillar dom det även när dom är äldre.

Nu är det tupparna som skall finna sin plats, en del har redan gjort det, och andra kommer att göra det.

En sak är helt klar och det är att jag minskar på handarbetsaffärens lager, och det känns riktigt roligt att veta att jag faktiskt tog mig an det och gjorde något istället för att bara köra iväg det. Tänk att ett arv kan påverka så att man ställer till att utbilda sig, lägga en massa år för att lära sig, träna och öva och tom resa långväga omkring för att se på textilier. Vilken resa min mor ställde till med genom detta arv, undrar om hon tänkte på det.

Dagens tupp innehåller mycket broderier, det skulle gestalta Monets trädgård och en bro och blommor. Tittar man noga på tuppen kan man nog skönja delar av detta helt klart.

Tupperierna fortsätter.

Inga kommentarer: