måndag 12 september 2016

Ge tiden en chans.......Att ge sig själv tid är nog en fin gest både mot oss själva och mot omgivningen. Att ge tiden en chans att både arbeta för oss, med oss och ibland t o m stilla oss är saker som gör att jag åtminstone tänker på hur min tid är och vad jag gör med den?

Att ge tiden en chans innebär att jag får tid att tänka efter, tid till denna viktiga eftertanken som vi så väl behöver. Men också en chans att tänka till kring sådant vi vill göra, eller drömmer om att göra. Att ge sig själv tid innebär också att ge andra av min tid, och att ge andra i min omgivning också tid att tänka.

En fråga som är bra i detta sammanhang är VARFÖR, just det varför skall jag ge tiden en chans och när skall det ske, och hur skall det ske? Massor av svar lika många svar som vi människor går omkring och bär inom oss.

För mig är det enkelt, jag övar att stänga och sätta på, vila och jobba, men också lata mig. Att få lov att lata mig är underbart efter ett långt yrkesverksamt liv. Bara sätta sig ner rakt upp och ner och säga "nä nu skall tiden få sin chans" och veta att jag inte sätter någon i klistret, att jag inte stör någon, att jag bara kan vara här och nu vilken lyx!

-"Ge tiden en chans, lägg den åt sidan ibland"

citat: ewa-christine
2 kommentarer:

Gudrun sa...

Ja det är en lyx och jag uppskattar denna också:-))
....bara vara är skönt ibland...ewa-christine sa...

Håller med dig Gudrun.........