torsdag 3 november 2016

Snilleblixtar och ljuset av eller på?Att tända eller släcka?
Detta med att få en snilleblixt är kul tycker jag. Våra snilleblixtar får vi när vi minst anar! Kreativitet och snilleblixtar hör ihop, så gör du något kreativt (för dig det behöver inte vara kreativt för andra) så kan det hända att det händer. Dvs en snilleblixt infinner sig!

Att tvinga sig själv att belysa ett problem som varit länge och kreativt försöka lösas det är inte så enkelt som vi kanske kan tänka oss. Men om vi sysslar med annat så kanske det ger sig och den där snilleblixten (även om den är liten) kommer fram och ger sig till känna.

Att släcka ner, vila, göra något annat kan många gånger vara lösningen på något som vi funderat på länge. Så är det nog för de flesta människor. Ibland så kanske vi får vara lite extra noga och städa runt omkring för att se lösningar, hitta nya möjligheter, men framför allt ha ett öppet sinne och en positiv tro att det skall lösa sig, det som du funderar över.

Så jag fortsätter att både tända och släcka, men framför allt göra något annat helt annat när jag skall hitta en genial lösning på något som jag länge funderat över.

Inga kommentarer: