tisdag 4 april 2017


Så är projektet mormorsplädar avslutat och alla barnbarnen har fått var sitt och även döttrarna. Det har varit ett stort projekt som tagit många timmar. Varje pläd tog i snitt 305 timmar att skapa. Men under denna tid så har jag haft tid att tänka på varje "individ" som skulle få täcket och virkat in goda tankar. Har också funderat en hel del under denna tiden på vad som är viktigt, och vad som är värt att lägga tiden på.

Har kommit fram till ett par saker som känns viktiga för mig. Att ge av sin tid är viktigt, men om det är enahanda givande så blir inte givandet lika viktigt på sikt.

Att visa omtanke är viktigt och att ge, visa omtanke och ge av sin tid är inte helt säkert att det kan komma tillbaka till oss. Då är givandet i sig lite enkelriktat och det som är intressant då blir följande tanke: "de insatser jag gör i tid, kanske jag får tillbaka, men det är inte givet".

Uppskattning är en annan del av givandet, att bara ta emot och inte visa uppskattning är något som skall läras och som skall praktiseras.

Andra saker som jag funderade på är, det finns olika kulturer i vårt land, men också i våra nära och käras familjer. Dessa kulturer är danade av olika personer och personligheter. Det är inte alltid som dom stämmer överens med "min kultur", och då har jag att ta ställning till mycket. Men den frågan är en annan fråga.

Det som var viktigt var att jag fick dela med mig av mitt kunnande, givandeglädje och att mina barn och barnbarn har något att lägga om sig vid kalla dagar eller dagar när dom känner sig ledsna och då ger jag dem en varm kram.

EwaChristine

Inga kommentarer: