måndag 23 mars 2009

This is my contribute for the Fabric Techniques 12 x 12 Aril 22, 2009 with Lenna Andrews
Så var jag klar med mitt bidrag till "Lenna Andrews Swap"
Bilderna idag ville jag ha för att visa en del av min process. Jag har gjort MÅNGA quiltar, och det har varit inspirerande. Varför det blev många var att jag har svårt med "måttet" jag börjar inse mer och mer att jag har vissa "svårigheter" i mitt skapande att "stänga in" mig i givna ramar. När det blir ett visst mått, så händer något både spännande, intressant men också "störande". Jag börjar (se bild 1) och så rinner skaparglädjen till. Innan jag vet ordet av så är jag färdig. Mäter och jag inser att detta blir för stort! Sätter igång igen, och samma sak händer. Nu får jag skärpa mig!!!!
Till slut lyckas jag......................och då infinner sig glädjen. Men jag märker också att jag blir mer fyrkantig i mitt arbete (se bild 2) och jag fortsätter. Min 12x12 Swap håller måttet (se bild 3) och jag beslutar mig för att göra en till!
Men, den får inte heller rätt mått så jag beslutar mig för att sända iväg denna. Jag har filtat twå hjärtan. Tagit några tygbitar från familjens linneförråd (handvävda) och en virkad spets från min mamma. Min mamma var nog mellan 35-40 år när hon gjorde den och hon var född 1911.
Jag har handquiltat runt hjärtanen och spetsen för att få en markering och för att lyfta fram lite så det inte skall bli så platt. Utsmyckningen är pärlor, 3 små handgjorda inchies som jag gjort, samt att jag har guldmålat mycket diskret. Jag har också velat ha med siffran 3 (tre) som ett extra symboliskt värde. Den skall symbolisera "mångfald och skaparkraft" och den besegrar tvåtalet.
Översta bilden, nu går det iväg i morgon förhoppningsvis och med sig på vägen har min Mini-Art-Quilt en liten skyddsängel för att bringa glädje, hälsa och överlämna en liten, liten gåva till den nya Quiltägaren.
Tänk vad det skulle vara roligt att träffa alla dessa 40 skapande kvinnorna och höra till deras berättelser om sina quiltar i verkligheten. Men tack vare Lenna (initiativtagare) så har jag haft möjligheten att göra detta.
Jag vill också säga att jag har haft två (2) kamrater med mig på denna vägen och det är Gunnel Fabric Techniques 12x12 swap och Annika i Kolmården (är du klar Annika?). Du finner Annikas adress i min blogglista till höger. Det har varit kul att följa även er....så tack för sällskapet!


5 kommentarer:

Gunnels blog sa...

Det blev jättebra Ewa-Christine! Och det har varit kul att följa din "resa" med dina olika förök att hålla dig inom givan mått ;-) Och den där lilla skyddsängeln är allt en fin bonus!

Lenna Andrews sa...

Ewa-Christine!
Thank you for letting me know your mini art quilt was finished and on your blog, and also for the Google Translate at the top of the page. That was so helpful for me!

What a journey you had in the making of this. I think it is beautiful and I admire all the meaning you included. It will be so wonderful to see it and hold it in my hands before I swap it to some lucky person!

thank you, Ewa-Christine.
: ) lenna

ewa-christine sa...

Tack Gunnel, det har varit kul att vara resenär!!

Thanks Lenna for your comments, I am so glad you look into my blogg and you coult understand with help from the translator!

Veronika sa...

Vad fint mamma - du är så duktig och gör så otroligt fina saker tycker jag!!

annicka sa...

Hej, ja quiltarna lever sitt eget liv- svåra att styra...men du lyckades till sist!
Det var intressant att följa din skapande process.
Lycklig den som får din quilt som har så mycket att berätta för mottagaren.