onsdag 25 juli 2018

Abstrakta abstraktioner gånger flera.....


Att komma hem och skapa ett inferno genom att vattnet är avstängt från kommunen och felet kunde ligga hos oss, skapar oro. Uppgrävning efter uppgrävning ner till 2 meters djup för att se om ifall det var fel, skapade många våndor. Vi inser att gräva i hetta är inte kul och utan vatten ännu värre.

Tankarna låg hos alla dom som inte har vatten, eller som har orent vatten, och hur viktigt det är med vatten. Hos oss var det nu inte vi som förorsakat vattenläckan utan det låg på kommunen service (koppling till fastigheten) och kommunen kom, ett gigantiskt arbete påbörjades. Efter det att vi grävt upp 2 stora hål i trädgården så grävdes ett tredje hål i gatan och så frilägger man kopplingen till servisen och byter ut den trasiga delen. Denna gång med en mässingskoppling som skall hålla minst 75 åt. Ja då bor vi inte här helt klart om det händer igen. Men så mycket tankar, jobb och frustration som ligger bakom en vattenläcka.

I mitt broderi har jag dokumenterat det som hänt (obs det är min tolkning helt fritt) och det har varit en lisa för själen att tänka på att allt ordnar sig, kommunen sköter jobbet, jag kan bara fota, se att dom gör jobbet, och glädjas åt att det inte var vårt system som fallerat.

Vad hände då? Jo massor av vatten har forsat från denna skadade ledning ner i avloppssystemen och ut i havet. Det är tusentals och tusentals liter (Läs kubikliter) som runnit ut i denna tid av torka. Lite så man blir fundersam. Väl att grannar nere i viken förstod att något var galet för vi kunde ju inte ana någonting.

Summering:
-fredag, lördag, söndag, måndag inget vatten.........men hjälpsamma grannar fixade så vi fick hämta
 hinkar
-goda vänner kommer med kaffebröd och vatten till kaffet
-kommunen ställer upp fantastiskt snabbt och fixar hit både manskap, maskiner och kompetens
-vi inser sårbarheten med vatten och tänker till ännu mer innan vi slösar med vattnet
-tacksamhet och glädje över hur smidigt allt gått trots allt
-underbart att duscha, borsta tänderna, gå på toa (både ettan och tvåan) och spola
-koka vatten till kaffet smidigt
-enkelt att bara ta vatten i kranen
-funderingar om och kring den gräsmatta som skall läggas nu eller i höst genom bevattningsförbud

Ja frågorna kan bli många..............och funderingar likaså.
Inga kommentarer: