På Gång.......

onsdag 18 mars 2020

Det non-figurativa, ljuset, formenOavsett hur saker och ting är så är det många beslut som skall fattas, både av mig, dig och andra. Ett av mina beslut är att ha trevligt i karantän - så jag skapar av hjärtans lust och njuter av att inte plocka bort, att inte ha prestationskrav, att bara vara.........i min bubbla!

Det non-figurativa är något som vuxit sig starkare och starkare genom åren. Både inom det textila och inom måleriet. Börjar även tänka på minimalistiskt, att skapa lugn i en orolig värld. Det innebär att lära sig foccusera, att koncentrera och att betrakta.

Att tappa focus är något som kan vara besvärande både för en själv och omgivningen. Att ha rätt värderingar, att göra väl och inte utnyttja, att inte låta saker och ting bara vara för de alltid varit så eller tappa styrfarten på exempelvis mina uppdrag och för vem jag är till för.

Att hoppas och se ljuset är andra delar som är viktiga i skapandet och att skapandet är något som jag gör för min egen skull och för välbefinnande. Att jag tillåter mig att misslyckas, är andra delar i skapandet som är meningsfullt. Precis som i ”det vanliga livet”. Vad som skiljer åt är att jag slipper försvara mig, slipper förklara mig, och slipper att fatta felaktiga beslut - det gör konstskapandet i vad det vara må så meningsfullt. Det handlar om mig och skapandet inte om mig och andra.

Att gå in i ”den egna bubblan” gör att när jag går ur den så har jag fått distans och insikter på många olika sätt.

Fast jag tror att det är så med allt musik, sport, all hobby verksamhet allt detta hjälper till att skapa goda vanor, och bättre beslut. Hoppas att du har något skapande som ger dig energi, tillfredställelse och motivation att fortsätta ditt sökande inom dig själv.

EwaChristine


Inga kommentarer: