Personlig flik.....

foto Pia Nyström 
Välkommen till min värld......
Jag är beteendevetare med en MBA examen, fd egen företagare i 25 år inom området Management.
Jag har också en Diplomenterad Mental Tränarcertifiering.
För ca 15 år sedan ville jag fördjupa mig inom mitt intressområde som är textil och måleri/foto och började studera textil design, historia och etnologi på universitetet. Men också måleri, fotokonst och fritt skapande. Det experimentella stod högt på listan.


Hela familjens samlingar av linne, spetsar, knappar, garn i min ägo. Jag ärvde dessutom en hel handarbetsaffär av min mamma. Återbruk och att återanvända gammalt material från 1700-talet, 1800-talet och 1900-talet som har kasserats eller som är slitet är extra stimulerande i mitt arbete.Samtidigt som jag skapar så har jag också insett att dokumentationen är viktig. Viktig för kommande generationer. Annars faller många av de fina textila konstarterna in i glömskan.


Idag har jag en stor atelje på nästan 100 kvm där jag arbetar. Då mitt hjärta klappar extra mycket för "det vita" så kallar jag detta Mitt Vita Rike. Här kan jag frossa i det vita och koppla av.


Så välkommen in i den vita ateljen (verkstaden ligger innanför där jag har mina maskiner): 


-"Visst är man lyckligt lottad"


Jag arbetar i ett medium (kan översättas som kanal för att föra ut budskap med) art-quilt. Quiltar som berättar en historia om en gången tid.


Mitt arbete är att likna vid textila bilder och collage. Men det handlar lika mycket om Visioner, drömmar och tankar. 


Jag kombinerar vanligtvis bomull, linne, silke, cheesecloth och papper, och jag tillämpar olika tekniker på ytdesign inklusive färgning, målning, , tryckning, screening, rost och sömnad/broderi. Texturen är ofta enfärgade toner. Och jag älskar lager-på-lager.


Att måla experimentell akvarett och experimentell olja, textilt måleri, samt att göra eget handgjorda papper, är andra uttrycksmedel som jag gärna kombinerar med det textila. Detta gör jag gärna i färger som svart, rött, blått, grönt och det kan smyga in sig andra färger också när andan faller på. 


Jag bor nära havet, i Örsviken som är Norra Hallands nodligasete vik tillsammans med min älskade make Klas.

Tillsammans har Klas och jag 3 döttrar och 7 barnbarn som är till stor glädje och fest!
Att fotografera är också en annan del av mitt intresse (jag är mer bakom kameran än framför säger familjen) och jag har flera kamror som jag flitigt använder. I min blogg försöker jag dokumentera mitt arbete och mina samlingar för barn och barnbarn och andra intresserade.


Det är min förhoppning att du fått en liten "bild" av mig och mitt arbete.