torsdag 27 mars 2008

En grön betraktelse

Min "sagogång" för mig till olika betraktelser.

Denna gången så var det en framsida från en tidning (julklappen år 1900) som visade mig vägen i den gröna färgens äventyr. Grönt säger man står för harmoni och balans. Tänk så många gröna nyanser det finns, ta bara "vårgrönt"..........vilken spirande grönska. Det känns som det verkligen har med livet att göra. Mäns sägs uppskatta grönt mer än kvinnor, om det nu stämmer?

Den gröna ön (irland), Grönland, Din gröna ungdom, gröngörling, gröna fingrar, pengar som gräs, grön av avund. Det är grönt – allt är klart. Men grönt är också skönt. När det gröna ljuset slår till i trafiken är det bäst att köra! T'änk så mycket "gröna" tankar!

Ok, tygerna är från tiden mellan 1900-1920-talet. Det var min gudmors förkläde, min mosters blus, min mammas klänning. Det fanns små bitar kvar i "lapplådan" som blev lite mer än en lapp och lite mindre än ett lapptäcke. Jag skall kanske brodera något på mini-quilten, men har inte hittat motivet ännu! Men det får nog bli något som har med grönt att göra tror jag.

1 kommentar:

Ulla sa...

Vackra tyger och en fin quilt med minnen. Min mormor och hennes syster har lämnat mig också små bitar av tyg, men de blev blåa och gråa "blommor" i den stora quilten jag håller på at sy åt min dotter. Grönt tycker jag själv mera om!