fredag 23 maj 2008

En hjärtefråga................

Ibland undrar jag varför alla mina quiltar, broderier, arbeten blir till. Och varför det bara finns där. Vartenda arbete har funnits inom mig och pockat på att komma ut. Jag tänker på målande konstnärer som målar och så har dom skapat något som var viktigt för sig själva.


Med det textila arbetet är det samma sak, det är något som vill ut, som vill tala om något för betraktaren. Jag berättar med min nål i tyget något som är viktigt för mig. I varje arbete finns det en symbol eller en tanke . . . ! I varje stygn finns det en fundering och något som sytts in...!

Hjärtat är "varats centrum" som också representerar känslans "centrala" visdom som är motsatsen till förnuftets visdom. Men hjärtat har också medlidande, förståelse, kärlek som symbolspråk, så mitt intresse för att skapa något av allt det som jag fått genom åren är nog kärleken till tyget, det textila arvet och det som finns inom mig. När en tygbit som legat i någon av mina lådor helt plötsligt får ett liv, en betydelse då är det en hjärtefråga för mig!!

1 kommentar:

Eva sa...

Hej Eva-Christine du inspirerar och gör så mycket fint så jag ger dig den här utmärkelsen.
http://eva-minabilder.blogspot.com/2008/05/sweet-home-blogger-award.html