måndag 16 juni 2008

Genom betraktarens öga.................

Det är intressant detta med att utöva någon form av konstnärligt arbete. När jag gör mitt arbete så kommer det inneifrån mig själv. Antingen någon bild som jag har och som jag vill förmedla, eller en känsla som jag känner starkt för. Det kan ofta bli något som inte föreställer något sk "non-figurativt", det heter också intuitivt arbetssätt. Jag föredrar detta sättet att arbeta och det känns meningsfullt.

När arbetet sedan är klart så skall någon eller några titta på mitt arbete och oftast så ser dom inte vad det är, mer än färger och former. För många är detta svårt för man "vill ha" ett motiv så att bilden ger betraktaren lugn och ro. Detta är ett träd, eller detta är en människa. Då blir betraktaren nöjd.

Min bild idag är en bild nerifrån min hemmavik. En dag då det var mulet, grått men det fanns ett "guldskimmer" på andra sidan. Det fanns inte en människa i viken och det var jag och blåsten och diset som lyssnade på livets tystnad. Så kom en fiskmås och ropade. Det fanns magi i denna upplevelse.

2 kommentarer:

Inga-Britt sa...

Dina spontana broderier är underbara, tycker jag. Själv försöker jag också detta sätt att uttrycka mig. Men när jag senast gjorde försöket blev det en stickmygga eller åtminstone något magert stickigt trots att jag föreställer mig själv som ganska rund och positiv. Men jag kommer att göra flera försök.

ewa-christine sa...

Inga-Britt.....det viktiga är ju "din syn" och betraktaren får ha "sin syn" det är inte alltid det stämmer som väl är...........!!