torsdag 20 november 2008

Jag samlare??

Jag har alltid tänkt på mig själv som "en som tar tillvara" eller, "inte skall jag slänga detta" och det är nog därför jag samlat familjens alla små skatter!

Så har släkten sagt; "vill du ha det, annars så länger jag det" och då har jag naturligtvis sagt ja!

Så var det morsarvet..........inga syskon, så vad blev det? Jo självklart skulle jag ta "hand om"!

Idag ser jag helt klart, jag samlar på det som andra slänger. Det som jag tycker är vackert och som ingen egentligen velat ha. Alla mina trådrullar som jag haft med mig genom livet. Alla tomma pappersrullar som det suttit silke på..........så många lyckliga timmar det finns i deras minne. Alla nålarna (över 300 stycken) som jag idag inte kan se att trä (dom ligger till vänster på bilden) och jag funderar vad skall jag göra med dem. Har en idé.............

Knappar, och åter knappar som jag tycker är så roliga att titta på. Idag samlar jag på bara dom som jag verkligen älskar att titta på. De andra använder jag på olika sätt. Ja här finns gamla måttband, skydd för fingret när man syr, saxar...........

Att samla betyder ju; "bringa samman till en uppsättning oftast med avseende på konkreta föremål som liknar varandra och som kommer att fylla ett framtida behov".

Det är så jag sett det hela tiden detta med "mina antika nöjen" och den glädjen som samlandet har medfört har också gjort att jag kommit i kontakt med många spännande människor som berättat så mycket intressant för mig. Det har handlat om historia, etnologi, men också färg och form, design genom årtionden. Helt enkelt vardagshistoria...........den vi skriver idag!!

Så vad jag egentligen vill säga idag är tack kära familj, släkt och även vänner numera för att jag finns med Er i mina tankar, så att ni inte slänger någonting, utan att ni frågat mig!!

5 kommentarer:

Gunnels blog sa...

Så otrolig vacker samling !!!

Gunnels blog sa...

jag igen ;-) du är taggad, se min blogg!

ewa-christine sa...

Tack Gunnel, och jag skall försöka ge mig in även på detta med "taggning"

Ulla sa...

Hej Ewa-Christine, det är länge sedan jag har sist varit här och du har så vackra saker på bloggen! jag minns också hur silvret måste putsas för julen, och fina tallrikar hade virkade mellanlägg i skåpet. Och nu dina sysaker, jag har några Millward needles förpackningar också! Ideal-Seide, så skönt att du har alla tomma papper kvar. Det gör mig lycklig att se dina skatter.

Anonym sa...

Hej Ewa-Christine, så hyggeligt at treffe dig! Og hvor har du mange fine sager! Om du nænner at bruge dem, vil de være vidunderlige elementer i collager, billedtavler og/eller artists´ books .

Jeg håber bestemt vi mødes på kursus på et tidspunkt - hos dig eller mig...
Jeg har overskrifter, indholdsbeskrivelser, priser og datoer klar på min hemsida engang i slutningen af dec.