torsdag 15 januari 2009

Antika nöjen..........en resa i tid och rum!Ibland hade jag önskat att alla mina "vackra klenoder" hade kunnat tala. Nallen en gammal yllenalle från 1930-talet som är helt underbar tycker jag. Han är verkligen en "teddybjörn" och ögon och allt är intakt. Jag njuter av hans sällskap här om dagarna. Och mina ögon går ofta till hyllan där han sitter. Dom gamla kärleksbreven, de gamla böckerna, de gamla glasögonen som faktiskt är dubbelslipade med extra glas i nederkanten utanpå det andra glaset är helt otroligt att jag har varit klok nog att bevara. För att inte tala om mina gamla "ben-tärningar" som är så härligt lena genom slitage att jag inte kan se mig mätt på dem.
Den andra bilden, 2 dockhuvuden från min mormor och farmor samt 2 stycken sk "snow-babys" som jag formligen älskar.
Dessa mina "skatter" ger mig så mycket glädje och rikedom att jag har beslutat mig för att dokumentera alla mina antika nöjen på ett sådant sätt att mina barnbarn kan få veta vad som döljer sig i hyllorna hos mig.
Hoppas att du har vilat ögat en stund och att det har givit dig något minne eller två från din egen barndom eller något som skänker dig glädje när du tänker på just dina gamla ting som du har eller har haft.
Visst är vi rika!!

3 kommentarer:

Lillemor sa...

Hjälp så fina saker! Nallen är gullego!
Vackra dockhuvuden också. Önskar att jag sparat gamla dockor som mor o mormor hade. Var tog dom vägen? Misshandlades av oss barn o slängdes antar jag... Kul att du har så mkt sparat!

Josefin sa...

Vilka fantastiska skatter du verkar ha. Önskar att mina släktingar handlat så med arv efter farmor och liknande tyvärr slängdes det mesta och jag som labil tonåring med stor sorg över hennes bortgång hade inte förstånd på vilka saker som faktiskt slängdes :( Hoppas du fortsätter visa dina bilder...

Mia stickar sa...

Den nallen ser go ut!