måndag 23 februari 2009

Alla dessa experiment........................

I många år har jag haft möjligheter att bara "plocka" material till mina textila nöjen. Jag ärvde en hel handarbetsaffär!

Det har inneburit att jag fritt fått experimentera med både tyg, bottnar, garn och material.

Men under många år så har också jag haft alla mina arbeten nedpackade. Idag när jag packar upp så hittar jag olika arbeten som är påbörjade, men inte färdiga. Här var ett som jag nu håller på att avsluta. Vad som är intressant är att jag känner igen mig, ser också att jag har förändrats lite grann, men att jag har kvar min "grund ton" trots många olika kurser och influenser.

1969 gjorde jag mina första fria broderier till min mors handarbetsaffär. Jag gjorde dem till hennes skyltfönster. Då kom handarbetsintresserade kvinnor in och ville köpa mönstret - men det fanns ju inte något. Det fria broderiet var inte så populärt som det är idag. Det fanns böcker och de finns fortfarande att hitta på biblioteken.

För mig har broderiet varit en källa till meditation, avkoppling, att rena hjärnan från tankar eller fylla hjärnan med tankar. Många av broderierna är "mentala broderier" och de som önskar att de föreställer något blir nog besvikna. Jag arbetar med "intuitivt" broderi som jag finner både spännande och stimulerande.

3 kommentarer:

solange bonnet sa...

Thank you for us to discover your first embroidery. They are wonderful.

okashii sa...

Hej! Jajjamen, brukar titta in här ibland för du gör så fina saker och jag tror många precis som jag kan finna mycket inspiration här! Dock har jag haft problem att kommentera eftersom att man inte kan välja namn och url när man kommenterar hos dig. Men nu har jag ett blogger-konto som just nu bara används för kommentarer ;)
Mvh AManda

Anni's Art sa...

Vidunderlig blog, har hygget mig med at kikke på de meget kreative broderier du laver, dejligt inspirerende.