torsdag 19 februari 2009

Fabric Paper.........

Du gör det, jag gör det! Alla i din släkt gör det, Musiker och trollkarlar gör det. Studerande, pensionärer, Direktörer och hotellgäster gör det. Vi alla gör det, alla så väntar vi.
Någon har sagt att vi tillbringar en tiondel av vår vakna tid med att vänta på ett eller annat. Och då tänkte jag; tänk vad mycket tid vi har för att tänka!
Att vänta ogillar de flesta av oss, eller hur? Det kan vara både frustrerande och irriterande, men också upplevas att vi spiller bort en massa tid. Jag bestämde mig för att förbereda mig på att "vänta". Att jag skulle ägna mig åt något som är angenämt, roligt och något som stimulerar min tankegång. Så under många århar jag haft olika projekt som jag har tänkt på under tiden jag väntat i olika situationer.
Undan för undan så har min tanke vuxit sig fast och jag har genomfört många av dessa tankeprojekt.
Det har handlat om att använda min energi på något skapande och mer trevligt än att reta mig på att vänta.
Pröva så får du se, det är faktiskt riktigt roligt att ha ett "tankeprojekt" som också kan bli verklighet om du vill det.
Så vi får den tid vi behöver, om vi tänker att det går. Om vi tänker på ett sådant sätt att vi kan sätta upp egna mål, våga förverkliga dem och sedan hitta nya.
Jag kallar väntan idag för min egen "tanke-tid" och den vill jag inte vara utan!

4 kommentarer:

Gunnels blog sa...

De är så läckra dessa collage,och grattis till att din lilla quilt är färdig - och "håller måttet" ;-)

Veronika sa...

Åh vad fint och så sant det är!! Kram

ewa-christine sa...

Tack Gunnel, det var riktigt roligt nu i efterhand......

Tack Veronika, ja visst är det intressant.

Ulla sa...

Jag har ofta tänkt på alla de minuter ja har spänt väntande att något skall hända (barnet äter upp, kommer hit, får stövlarna på osv), och det är en mycket lång tid. I så små bitar, att man faktiskt inte hinner att tänka på något annat. Men väntetiden på tåget och andra större bitar är min egen tid, så bra att tänka på goda saker.