tisdag 29 september 2009

Mina "självporträtt".......inlämnade för redovisning....Så var mina inlämningsuppgifter i projekt 1 klara för Textil Design, broderi.
Jag valde att göra mitt självporträtt i annan infallsvinkel. Det blev 4 stycken masker som skall
på mitt "öppna jag, mitt blinda jag, min fasad, och det okända jaget" som jag har enligt Joharis fönster. Ett självporträtt utan detta kändes ofullständigt i dagsläget. Maskerna är i Fabric Paper och även de är broderade på olika sätt.
Så har jag också gjort ett självporträtt. Jag kände mig jättestolt över att ha lyckats med min uppgift . Själva porträttet är broderat mitt i på linne från 1800-talet. Mitt i bilden är det monterat. Det är också broderier och pärlor, samt pärlemo knappar monterade på collaget.
I går frågade en textilvän om jag avbildat min make......det är inte lätt att göra avbilder helt klart. Min make och jag har nog äktenskapstycke och är lite lika så det gör inte något. Men jag blev full i skratt, det gäller att vara lite försiktig så man inte sårar någon........tänk vad vi lär oss hela tiden.
Nu skall jag sätta igång med nästa projekt, som jag tror blir lika stimulerande som det första.

5 kommentarer:

Lenis sa...

Vad fint det blev och du har verkligen en tanke bakom. Själv har jag inte ens hunnit börja, men jag kommer i spurten.
/Madelene

LOVE STITCHING RED sa...

Such delicate beauties

ewa-christine sa...

Tack Madelene för din kommentar, jag är övertygad om att du tänker för fullt.
Thanks Carolyn......you are so kind!!

annicka sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
annicka sa...

Det är så härligt att läsa om dina textila bilder och så självklart enkelt med Joharis fönster...men det är verkligen inte alla som kommer på det!!! Men du gör det och det blir så bra!
Ps jag tog bort min förra kommentar - ibland blir det fort och fel...