söndag 11 april 2010

Funderingar..................

På mitt arbetsbord i helgen har denna quilt haft sin "hemvist". Att sitta framför tv och frihandsquilta ger många möjligheter till funderingar. Först och främst funderade jag på den kursen som jag gick där vi fick färga över 50 st fyrkanter! Min fundering kurs i 2 dagar och ägna mer än första dagen till att riva 50 rutor och färga 50 rutor............till vilken nytta? Jag har alltså nu 48 rutor kvar som jag inte har använt!!

Nästa fundering, vad skall jag göra med alla rutorna?

Ytterligare en fundering, dagens quilt har 8 pärlemorknappar som dekoration, siffran åtta har ett symbolvärde och skall man försöka sig på en förklaring om siffran åtta så får den bli ungefär så här:

Förverkligande/balans symboliserar siffran åtta. Jord är dess sk "element" Enligt grekerna är det rättvisans tal, men också som man sår får man skörda.

Kursen jag gick, där skulle vi göra klart någonting och sända in och visa inom 14 dagar. Det gjorde aldrig jag, utan jag la allt arbete åt sidan. Så nu har jag tagit fram rutorna och tänkt kanske det kan bli någonting för att jag själv vill i alla fall. Kursen var "dyr" och gav inte någonting varken i kunskap eller glädje.

Nästa fundering, undrar vad det kommer sig att sådana som inte kan handleda, ha kurser ändå gör det? Självinsikt är nog viktigt.

Det är faktiskt ganska intressant att göra en reflektion över ett arbete som jag har skapat. Hur många saker det är som påverkar varandra hela tiden.

4 kommentarer:

annicka sa...

ja jag tänker att saker och ting hänger ihop...men man ser inte alltid vad som hänger ihop med vad...lite som uttrycket man ser inte skogen för alla träd...så de 50 rutorna kom i din väg...något du varken ser glädje eller mening med--ja det är då en utmaning att de kom i just din väg - kan det finnas en mening med det???

Ang. kursledare så får man nog större och större krav med erfarenheten... fast 50 rutor...väldigt mystiskt må jag säga

Ineke van den Akker sa...

Just love this! It's beautiful!

Lillemor sa...

Det låter väldigt rutigt... Hann kursledaren inte med planeringen eller?
Hos mig är det just nu randigt - du får gå in o titta!

ewa-christine sa...

Tack Annika för dina funderingar, det var intressant att läsa.
And thanks Ineke van der Akker for nice comments.
Tack Lillemor jag går in och kollar.