måndag 10 maj 2010

Vattna dina tankefrö......................

Att vila i bilden är ett sätt att vattna mina tankefrö. Jag har fotograferat sedan jag var 12 år då jag fick min första kamera från amerika. Sedan dess har jag ägt åtskilliga kameror. Genom hela min arbetstid så har jag dokumenterat mina arbete med hjälp av kameran och det fortsätter nu i min skapande verksamhet. Enda skillnaden är att det idag är digitalt och underlättar att skapa en bra bild. Jag skall snart rensa min garderob som jag har med foton. Ja ni läste rätt det har blivit så många genom åren! Jag skall spara de kort som jag har glädje av idag, de andra får jag se som förbrukade.

Foto och fotokunskap är två olika saker. Antingen fotar du för egen räkning och egen utveckling eller för andra. Idag ser jag på flickr en helt ny spännande världe, där jag lägger ut mina bilder och sedan får kommentarer. Det är tvärt om sedan tidigare då vi satte in bilder i fotoalbum och det var vi som skrev kommentaren. Men det är en omvänd trevlig ordning tycker jag.

Så till mina bilder, att vattna mina tankefrö innebär att jag har alltså fotot som en bild i mitt bildskapande oavsett om jag jobbar med lappteknik, broderiteknik eller collageteknik. Det blir mitt "inre öga" och jag kan på så sätt använda bilden både som inspiration och som konstruktiv berättare för mig när jag skapat mitt textila arbete.

Att återge textilier är en svår konst, som jag håller på att arbeta med varje dag. Det är en utmaning och det är ett skapande att få fram i bild det jag skapat. Ibland lyckas jag och ibland så går det åt ett helt annat håll.

Allt skapande i vilken form det än är, är helt klart utvecklande. Och jag är övertygad om idag att vi behöver både feedback, misslyckanden, hinder för att komma vidare i vårt konstnärliga skapande.

Ha en skön dag!

2 kommentarer:

Gunnels blog sa...

Jag kommenterar inte bilden här, det har jag gjort på flickr ;-)
Men jag måste säga att jag gillar din titel här; Vattna dina tankefrön........! Och din text. Tänk på hur många olika sätt vi kan kommunicera, antingen vi gör det med ord, bild eller ett textilt verk. Alltihopa handlar om att utrycka sig, vilja berätta något. Och i våra verk antingen det är det vi syr eller fotar så finns vi själva med! Alla ser vi olika saker, eller ibland samma, men vi får olika uttryck! Det är det som är så spännande !

blomman sa...

Vilken helt underbar bild, och vilken vacker plats.