onsdag 9 juni 2010

En mamma..................Så var den klar..................det tog lite längre tid än jag tänkt från början, men den krävde den tiden och så fick det bli.
Om du förstorar upp bilden med text kan du också läsa vad det står och texten berör alla mammor. Mina tankar om och kring detta med att vara mamma, med egna barn och barnbarn gör att tankarna har flugit både hit och dit. Först till min mormor, sedan om och kring min egen mamma. Men kanske främst kring min mammaroll till mina två flickor.
Jag arbetar aldrig på beställning, kanske det är därför som det tog tid. Men denna quilt är en beställning från en dotter!
Döttrar vet inte hur man som mamma tänker förrän dom blir mammor själva. Barnen växer upp och dom får egna barn, och hela tiden "ligger jag före" i min tankegång som mamma/mormor. Det är bara det att jag inte har samma roll som mormor som när jag var mamma. Dagens mammor har det precis lika som mammor i alla generationer, vara det att tekniken har gjort sitt inträde.
Livskvalitén skapar vi genom balans. Att få balans mellan arbete, relationer och vår hälsa. Lyckas vi med det så är mammarollen en fantastisk roll.

3 kommentarer:

Gunnels blog sa...

Det är nog riktigt och viktigt att en del saker får ta tid, både vad gäller din fina quilt här, och det samma gäller ju relationer eller hur? Mammarollen har man förhoppningvis på ena eller andra sättet livet ut. Får man då uppleva lyckan att bli mormor eller farmor också, så behövs återigen tid att kunna ge dessa nya små liv! Och det man ger brukar man få tillbaka.

ewa-christine sa...

Så sant, så sant.........du är klok som en "uggla" (ler) ha en skön dag!

Jensters sa...

I so love the lace and buttons you have use here....a wonderful tribute to all mothers.