tisdag 17 augusti 2010

Energi...........

Så har andra dotterdottern fått på sig särken Jag tycker hon är jättefin också. Tänk om min mormor och mamma såg mina båda barnbarnsflickor. Jag tror dom hade blivit stolta!

Till de glada högtiderna ser vi vitt och guld, och tittar man till österländsk tradition så förknippar man också vitt och guld till gudomlig energi.

Om det stämmer in med mig och Mitt Vita Rike? Ja kanske för det vita ger mig energi helt klart!

Någon sa också att "en arbetande konstnär leker" och visst leker jag varje dag, jag ser livet själv som konst, och konst skapas av glädje, och konst skapas av allt som vi upplever runt omkring oss även om det är smärtsamt. Det finns en "myt" om "seriös konst" och denna mytologi kan vara ett verkligt stort problem för många konstnärer som jag ser det. När det finns en antydan till "lättsinne eller lättsinnighet" så följs en rädsla av att inte längre tas på allvar.

Jag vill odla min energi, mitt lättsinne, min glädje, min lekfullhet, i mitt skapande oavsett vad jag gör eller skapar. Det är en del av energivärdet!

Ha en energirik tisdag!

6 kommentarer:

elsamarianne sa...

Ännu en söt liten tjej. Så fina dom är i särken och med den lilla korgen.
Konstnärer måste balansera på den sköra tråd som skiljer mellan lättsinne och djupt allvar. Ibland kan man höra konstnärer prata om sin konst som nåt som man måste uppnå nån slags överhet för att förstå sig på deras alster. Konsten måste kunna tala till alla, annars blir det bara en uppvisning av självgodhet.
Distans till sig själv, lekfullhet, allvar, humor och glädje kommer man långt med i skapandet.
Tror jag... ialla fall....
kram elsamarianne

ewa-christine sa...

Ja, du helt rätt. Klok som en "uggla" kul med dina kommentarer, som jag uppskattar.

Viola sa...

Håller med dig till fullo när det gäller din tolkning utav energivärde..så rar hon är ditt barnbarn i den gamla fina särken, tror nog att dom där ute tittar och ler....ha en fin onsdag, kram

Viola sa...

Dom där uppe skulle det vara...:D

ewa-christine sa...

Viola tänk jag tror du har rätt.........dom ser och glädjer sig helt klart!

LOVE STITCHING RED sa...

Ditt barnbarn är så vacker i sin vita klänning. Jag önskar er en glad och lekfull vecka Ewa-Christine x