måndag 4 oktober 2010

Liv-linor....................

Någon har sagt att vi befinner oss i en arbetsrevolution, men vi har inte kommit helt in i den ännu som jag ser det. Den tilltar varje dag genom internet och andra olika interaktiva medier.
Våra barn kommer att se detta helt klart, men eftersom så många idag inte kan hantera internet så jämför jag det med telefonen, om halva befolkningen inte kan eller använder telefonen så är det inte färdigt.

Ok vad ville jag med dagens bild? Jo en livlina eller livboj är till för att rädda liv..........och då måste vi kunna hantera både simkonst, att ta ner bojen och ge handräckning. Det är idag de unga som ger oss äldre sin handräckning är det inte den omvända världen så säg?

En sak är i allafall klar, ungdomarna klarar sig, så jag känner mig trygg!

Eftersom vi är idag helt hänvisade till vår egen kunskapsinhämtning så gäller det att inse att livet idag handlar om livslångt lärande i alla former.

Just nu håller jag på att utforska den röda färgen, att arbeta i vitt/rött är känslomässigt spännande och den kombinationen ger många aha-upplevelser! Tidigare såg jag på rött ur en känslomässig betydelse endast, men idag översätter jag det i det textila.

En av mina livlinor är just kunskapsinhämtning, och det bästa med det är att man blir aldrig för gammal!

4 kommentarer:

elsamarianne sa...

Så sant som det är sagt: man lär så länge man lever...och man lever så länge man lär.
Tänk vi som växte upp utan mobiltelefon, hur sjutton höll vi kontakten? För att inte tala om datorn o Internet... jag som började med datorer när man fick skriva långa strängar med dos-kommandon för att över huvud taget göra nåt...
Jag säger inte att, "ur led är tiden", jag gillar alla dessa framsteg, utom mobiler som ringer titt o tätt, och sms som piper, det kan bli för mycket av det goda.
Men kontakten med hela världen på kort tid gillar jag...
kram elsamarianne

ewa-christine sa...

Ja inte sant, det är kul att reflektera!

Pysselpalatset sa...

åh så vacker din röda studio är... riktigt kreativt... kram J

ewa-christine sa...

Tack Jeanette för dina kommentarer, rött är intensivt eller hur?