torsdag 9 februari 2012

Engelsk lakritskonfekt...........

Ytterligare en pläd håller på att sättas samman. Färgerna är som den "engelska laktitskonfekten" var förr idag är färgerna mycket blekare.

Åter hemkommen från Sydafrika så slår det mig att både i Ecuador, Indien och Sydafrika så har dom starka klara fäger som värmer. Och det är varmt där jag garanterar. Vi här hemma har svalare färger kanske det beror på att det är svalare i temperaturen. Men det är bara spekulationer från min sida....

Mormorspläderna som jag gör känns viktiga, dels för att jag använder alla garner som ligger men också för att det "blir något" och inte bara garner som ligger och inte används.

Färg är färg och vitt är vitt. Jag älskar fortfarande det vita mer än det färgade, men........färg kommer på andra plats i alla fall!

Nu åker jag snart till Linköping igen............och jag ser fram emot våren och vårterminen. Det som varit intressant med mina studier (10 år idag) är att jag idag kan lyfta fram och se på mitt arbete på ett nytt sätt, vilket jag inte gjorde tidigare i den omfattningen. Studier berikar och insikter skapas......man blir aldrig för gammal för att lära mer!

1 kommentar:

annickas byrå sa...

hej,

...förutom att du använder upp garner så är det ju en mormorspläd eller hur? Barnbarnen o barnbarnsbarnen kommer att glädjas åt den.
Jag har en sådan pläd som fanns i vårt sommarhus när vi köpte det 1973- jag använder den fortfarande nu 39 år senare - men bara på sommaren- jag skulle vilja veta när den gjordes...synd att den inte var daterad