fredag 25 januari 2008

Blå fortsättning................


Lite mer om blått, denna ”göteborgska” färg.
Att blått också räknats tidigare som en mycket exklusiv färg är inte så konstigt Detta hängde samman med att det blå färgpigmentet var svårt och dyrbart att framställa.
Jag älskar den klassiskt blåa färgen och blåklockor, blåklint, blåsippor, förgätmigej, för att nämna några vackra blå blommor. Så har vi har den svenska flaggan som jag känner som en stolthet. Blått förknippas också med rymd och frihet. Ibland drar blått sig undan likt en snigel som drar in sig i sin snäcka. Eller så är du ”blåfrusen” och den blå färgen ger intryck av kyla. Men blått som symbolisk betydelse uppfattas som längtansfull och vemodig. Slår du i symbolböcker är står blått också för sanningen, intellektet, uppenbarelsen, visdomen, lojaliteten, troheten, och tom kyskhetens färg. Den mörkblå färgen symboliserar förändring, flexibilitet och också det undermedvetnas färg.

Jag känner en ”blå spänning” när jag ger mig ut i detta äventyr…………………..!

1 kommentar:

Lillemor sa...

Jag gillar blått som bekant... Ändå är det så, att när jag klär mig i mörkt blått, så känner jag mig lite "på min kant". Om jag har röda accessoarer betyder det, att jag är mycket mer "tillgänglig". Jeansblått är min favoblåa ton...