tisdag 9 september 2008

Art Quilt............."vägen"Ibland så blir vägen som en smal stig, eller som en bred "motorväg" när vi färdas. Ibland kantas vägen av små vägar hit och dit och alla vägarna är spännande och värda att färdas på. Så känner jag ofta i mitt textila sökande.

Ena dagen så vill jag utforska broderiets ALLA möjligheter, och andra dagen så är det textilen, känslan av att ta i en bit "antikt linne" eller så är det en quilt som lockar. Blandningen mellan collage, restbitar (scraps) och quilt lockar mig till olika mönster eller tankar som jag försöker sätta på pränt.

Denna Art-Quilten är 75 x 46 cm och har en handknypplad spets som skall förstärka min väg. Sedan är det ett broderi med olika fria tekniker.

Så tillbaka till rubriken "vägen" som ur ett symboliskt perspektiv är något som går att filosofera över. Jag tillåter mig alltså en betraktelse. Att sträva uppåt är som att bryta igenom, höja sig över något, vägen till någonting (som vi ofta inte vet). Ibland säger man att man färdas från mörker till ljus, eller att i symbolismen att man återvinner någonting som man tidigare kanske förlorat. Det kan vara frihet, eller upplysning och att man genom att avbilda vägen också vågar för sig själv gå vidare.

Hur sedan den fortsatta vägen blir, det är ju upp till mig och min motivation..................men helt klart så följer jag "linjen"!

4 kommentarer:

Gunnels blog sa...

Det är en mycket vacker - och klok väg du följer! jag kanske följer med dig en bit på färden ?!

ewa-christine sa...

Gunnel, vi färdas redan på flera av stigarna eller hur?

Laurence sa...

Very nice.

Sara Lechner sa...

Very nice!!