måndag 17 november 2008

Inspiration........................!!
Inspiration går att översätta till "ingivelse eller påverkan som förlöser den skapande förmågan" och när man omger sig med inspiration, får inspiration så överförs en kraft som gör att allt går mycket enklare. Bilden idag är en av mina inspirationskällor, och glädjen att få dela med mig i bilder en annan. Men också att av de materialt som är slitet och nött, som kastas många gånger skapa något nytt ger mig också inspiration. En annan av mina inspirationskällor är denna blogg med alla besökare. Både de som skriver och inte skriver. Många gånger händer det att jag får mail som gör mig glad. Ett sådant mail fick jag i veckan som gick. Så här stod det: -"Hej!Vill bara säga att jag följer din blogg med stort intresse och glädje. Det är så fantastiskt att se det här eftersom jag helt delar ditt intresse för gamla saker även om jag inte har arvegods att tillgå. Tror att intresset kommer av jag tidigt fått lära mig att ta vara på och göra nytt av gammalt. Själv är jag nybliven senior-tycker att pensionär är ett hemskt ord, antagligen för att jag förknippar det med gammal och passiv. Det vill jag inte vara. Har börjat en ny "karriär", utan gamla pekpinnar, syr och målar efter egna idéer. Har samlat tyger och spetsar i många år och nu gör jag bl a collage". Intressegemenskap, skaparglädje, att dela med sig, men också putta på och uppmuntra varandra är inspirationskällor som kan få vem som helst att "lyfta". Tack Jane för dina värmande ord på min mail. Hoppas att du kommer att lära dig "blogga" så vi blir fler i etern som kan stötta varandra. Hörde av en annan av mina inspirationskällor (http://gunnelsvensson.blogspot.com/) att vi tillhör numera "messenger -generationen" och har lämnat "mailgenerationen" vilket också är inspirerande för det har inte med ålder att göra utan snarare med nyfikenhet, att våga hänga med och att möta alla åldrar på nätet på ett helt nytt sätt. Sammanfattningsvis, avslutningsvis vill jag säga att inspiration går inte att refusera. Man kan också träna sig i att inspirera andra och sig själv. Du kan heller inte köpa inspiration i någon affär utan inspiration skapas i möten av olika slag. Men vi kan "söka" inspiration medvetet och undanhålla oss från det som är o-inspirerande!

5 kommentarer:

Jane S sa...

Åh, vad du har rätt i att inspiration är det som förlöser den skapande förmågan!
Fotot med ditt lilla livstycke gav mig verkligen igenkännandets glädje. Och även lyckokänslan när jag fick ett "vuxenlivstycke" som var rosa och format som ett linne utan knappar, men med "riktiga" strumpeband med rosa gummiknappar som efter ett tag ramlade av och blev ersatta med en ettöring!
En härlig känsla att minnas.
Det är så roligt att se hur du på nya sätt visar dina gamla saker. Det inspirerar verkligen till att ta vara på det vi har!

ewa-christine sa...

WOW JANE, heja dig.....du är med i den senaste genrationen. GRATTIS, det glädjer mig "sanslöst"

ewa-christine sa...

Och så en kommentar angående livstycket, jag hade 10-öringar!!

Jane S sa...

Ha ha, minnet är dåligt! Jag hade också tioöringar. Ettöringar var för stora.

jackie sa...

God morgon. Tack för din kommentar.

Lovely vintage pieces.