tisdag 26 maj 2009

Att skapa.....................


Att lära sig skapa är något helt naturligt har jag läst någonstans. Att lära sig behärska den egna kreativa processen är inte svårare än att lära sig gå eller tala stod det vidare. Men eftersom vi så sällan betonar skapandet som "livsstil" så har vi inte lärt oss denna konst eller konstart.
Instinkten att skapa försvinner inte, den söker ett uttryck i olika former för oss människor, det kan vara ifrån att skapa en trädgård, till att skapa en spännande garderob, eller laga mat, måla, men också skapa ordning och reda i vårt hem eller på våra arbeten.
Idag försöker jag skapa med de material jag har ärvt, fått och köpt under åren. Det är en spännande och härlig känsla.
Dagens arbete är av alla de små bitar som blir över när jag skär i mina spetsar och tyger, dvs de rester som blir över. Detta blir på något sätt en ny "spets" och nu är frågan, skall jag använda en ram eller skall jag göra en "Mini-art-Quilt" av spetsstycket??

5 kommentarer:

Gunnels blog sa...

Svår fråga.............Ramen är jättefin, men just här så kommer själva collaget bort pånågot vis, så jag tycker du ska ha utan ram, oc kanske ha ramen till något annat

MARLENE sa...

Här har du satt bra ord på pränt... otaliga är väl de gånger man frågat sig vad konst är. Och visst finns det konst som inte borde kallas för konst även om det är ett skapande som skett. För mig ska konst vara något som berör mig, på något sett...
När det gäller din fråga så håller jag med Gunnel.

ewa-christine sa...

Tack för era tankar, jag håller nog med.......

Jane S sa...

Jag tycker att ditt fria skapande kommer mer till sin rätt utan ramen. Den är vacker som den är, det behöver faktiskt inte vara någon bild i den.

Raggy sa...

I just adore this piece of work. What a good idea to use up your left overs.
Keep up the good work as I love reading your posts.