måndag 27 juli 2009

Återvinning...........................


Siden och silke underbara material att använda. Detta har legat på mitt arbetsbord ett tag. Kanske det kan bli något, eller så lägger jag tillbaka det i lådan. Ibland måste saker och ting ligga till sig. Helt nytt aldrig använt, Ibland händer sådant med tyger som är otroliga.
Detta påminner mig om hur viktigt det är att kunna hantera framtiden och inte dåtiden!
Eftersom utmaningen att hantera och möta framtiden betyder det faktiskt att ständigt hålla utkick efter vad som kommer närnäst. Idag kan vi fotografera och direkt överföra bilderna på en gång till hela världen. Vad kommer härnäst? Jag kan snabbt visa det jag skapar på ett ögonblick och kommunicera med hela mitt internationella kontaktverk. Snabbhet har blivit vardag.
Vi handlar via internet, vad händer med traditionell handel?
Vi ställer ut på internet det vi skapar, vad händer med lokala utställningar?
Så det hela handlar idag om att se på de livsstilsförändringar som pågår. Men också om mervärde.
Det är frågor som jag ställer mig när jag ser på dåtiden och mot framtiden.........

4 kommentarer:

annicka sa...

Åh, alltid intressanta frågeställningar på din blogg. jag tänker faktiskt ibland på att vi är med om en otrolig omställning i vprt samhälle. För en säkert 20 år sedan läste jag om "informationssamhället" som var på intåg...vi är väl mitt i det kan jag tro.
Jag hoppas att vi kommer att uppskatta de lokala - verkliga - sakerna än mer nu när vi har hela världen "inom räckhåll"- något annat är i mitt huvud otänkbart...fast det ställer nog krav på oss var och en att tänja på våra gränser...

ewa-christine sa...

Ja Annika, visst är det intressanta frågeställningar. Jag roar mig med detta "tror att det är hjärngymnastik" och att det gör nytta!

Gerda-Thyra sa...

Ja, visst är det häftigt och ganska otroligt att "ögonblickligen" kunna nå ut till varandra och tycka, tänka och visa upp olika saker!
Tänk om man hade vetat att man skulle vara en självklar del i detta, för bara ett "fåtal år" sedan... man hade nog inte riktigt trott på det då!
Kul är det i alla fall!
Men visst är det väl ändå skillnad på den riktiga verkligheten och t.ex bloggvärlden!?
Man kan ha jättekul i båda världarna och de kompletterar varandra på ett enastående sätt och tänk vilka möjligheter man har att få "synas" med sin konst och sitt hantverk!
( Jag hann aldrig få klart något i tid, att skicka in till "konstslöjdsalongen" i år heller, så jag får ju aldrig veta om jag skulle ha blivit antagen eller inte... fniss... får försöka hinna i tid till nästa år igen...!)
Ha en fortsatt bra sommar!

ewa-christine sa...

Håller med dig Gerda-Thyra, och det kommer fler år, vi har hela livet på oss.