onsdag 3 februari 2010

Dom sista tre artqiltarna från Indien som jag vill visa.....
Så har vi dom sista artquiltarna som jag vill visa från resan. Man kunde se dessa quiltar i butiker för antikt och även finare butiker som hade chasmire och fin ull. Siden och annat i konsthantverk. De är gjorda av gamla kläder från företrädesvis kvinnodräkter och i många fall är de sönder.
Vi köpte med oss hem en väggartquilt i mörka nyanser blått. Helt klart så tycker vi att vi hittat pärlan bland pärlor. Tygerna representerar både norra och södra delen av Indien som vi besökte.
Tyvärr så var jag sjuk större delen av resan. På tredje dagen insjuknade jag ordentligt och dras av sviterna idag också. Av resans 21 dagar så var jag helt OK i 3 dagar. Något som man inte kan råda över, trots god hygien, spritade händerna innan mat - så hände det! Erfarenheter från både Indiskt sjukhus och indiska läkare ingick inte i mina planer - men vad gör man!!


5 kommentarer:

Gunilla.B sa...

Vilka vackra kviltar, fina minnen.
Så synd att du blev sjuk.

Ati. sa...

Fantastisch the turquoise quilt !! I understand that you have been ill most of your holiday. O,O what a bad luck!

Gunnels blog sa...

De är verkligen fantastiska dessa kviltar! Så mycket att se på, härliga tyger, fina broderier och pärlor. Jag gillar också att de håller sig till en nyans i varje kvilt, det blir vilsamt att titta på trots intensiv färg!
Och ja du har sådan otur med att bli sjuk när du är ute och reser

Ingrid sa...

Fy vad tråkigt att du blev sjuk,
hoppas du mår bättre nu
Quiltarna är så vackra,vad många fina foto du tagit.

Lillemor sa...

Nä fy, blev du sjuk! Vad trist. Otroligt vacker quilt, den turkosa!!!