fredag 2 juli 2010

Att vakna kreativ..................

Den konstnärliga sidan inom oss är som ett barn, barnet behöver näring för att växa! Ständig påfyllning. Därför skriver jag i min "kreativa journal" flera gånger i veckan. Det är här jag skriver vad jag vill göra, uppleva eller studera. Här låter jag tankarna fladdra fritt och utan stopp. Det är ett sätt att skapa min personliga kreativitet inom det textila.

När jag skriver i min kreativa journal är jag akriv, fri och obunden. Jag behöver denna dialog för att hitta nya infallsvinklar och funderingar. Det är som en "mental kommunikation" mellan mig och det jag skriver. Inga förbud, bara möjligheter. Här kan jag drömma och skapa allt jag vill.

Att använda mig av min inre "visdom" är befriande och skapande. Varje gång jag skriver så har jag en "date" med mig själv och min kreativitet. Ibland blir det flera gånger i veckan och ibland går det längre tid mellan. Jag tycker att det är en form av medveten näring, när jag skriver i min kreativa journal. Jag ger mig "tid till förfogande (ttf)"...............

Min inre "konstnär" möter mig mer genuint genom mitt skrivande.

Detta innebär att jag också kan skapa kreativa planer som jag kan skriva av mig om...............och ofta märker jag att dessa mina skriverier blir verklighet.

Pröva att skriva en kreativ dagbok under en vecka, det var så jag började! Nu har jag skrivit i snart 10 år!!!!

Om jag läst gammalt jag skrivit, ja, och jag blir förvånad över vad jag gjort som varit bara fantasier eller lösa tankar. Kreativt skrivande skapar var det någon som sa, och jag håller med!

4 kommentarer:

elsamarianne sa...

Kreativ dagbok! Vilken befrielse ist för den där trista almanackan med alla "måsten" och alla "har gjort". Har i alla fall lyckats påta ihop en typ scrap-book med inspiration, bilder, färgprover och teckningar inför nya köket och badrummet.
Idag blir det varmt. Lyckos dig som kan ta ett dopp.

LOVE STITCHING RED sa...

Oh wow this is amazing!
Love it!
x

Pysselpalatset sa...

Som vanligt kan jag bara hålla med, du är klok och jag tar med glädje till mig dina ord... och samtidigt njuter av din konst.. kram Jeanette

Anonym sa...

Love it!!! :-)