onsdag 4 augusti 2010

Den inre "artisten".........

Aha, jag har en "inre artist" inom mig, det är som ett kreativt barn, pockar på, bankar på dörren och vill leka!

När det gäller skapande så är det alltid att lära tror jag, i all skapande verksamhet. Inom det textila området, inom det konstnärligt målade området, ja inom alla områden i stort. Att skapa är att börja om från ingenting många gånger eller från noll. Ibland mitt i. Den här bilden från Gotland nu i sommar gav "min inre artist" en hel del tankar och funderingar. Funderingar som hur kan naturen skapa liknande underverk, så liten människan är, vilka formationer, går de att avbilda till något intressant, vad vitt det verkar, vilken stendöd rörelse och så höll det på hela tiden, är dom hårda stenarna, vad ser dom ut som?

Mina bilder är en del av mitt arbete, de hjälper mig att se på mitt textila arbete på ett annat sätt, kameran är på så sätt min tysta partner. Denna partner har jag haft i mer än 30 år för min egen skull helt och hållet. Det har varit bra att ta en bild, dokumentera, ha minnesbilder från jobb jag gjort, men också i samband med obeservationer. Det är först nu som jag kan börja titta på mina bilder ur ett annat perspektiv och det är både lärorikt, spännande och stimulerande.

När jag läste på Fotohögskolan här i Göteborg för något år sedan lärde jag mig att titta på ljuset bland annat. Samt horrisontlinjen. Det var lite till som gick in och dagens bild har ett speciellt ljus, en klar linje tom 2 men om den innehåller det gyllene snittet, ja det får betraktaren få som utmaning!

Ha en ljus och härlig dag, själv håller jag på att förbereda min utställning som jag skall ha den 21 augusti nu denna månad alltså på Särö i den gamla Stolpboden. Då öppnar porten igen med helt nytt som skapats under året, samt visar delar av mina samlingar av gamla saker.

Förra året kom faktiskt nästan 600 personer och såg min utställning, och det var smickrande tycker jag.

Följ gärna mitt arbete, kom med glada tillrop så bidrar ni med att hålla min "ånga uppe".

Väl mött i etern...........

2 kommentarer:

Marlene sa...

Här kommer ett glatt utrop... herreminje vilket härligt foto, det är väl bara att fortsätta där du börjat för inte har jag sett något som jag inte gilar här.

ewa-christine sa...

Tack Marlene.........du är för härlig!