söndag 26 september 2010

Vad fångar ögat...........

Det är intressant att sitta här hemma igen och titta på alla mina bilder. Vad jag fångat med kameran och vad jag foccuserat på. Hur saker och ting dyker upp och pockar på. Chicago är en stad med många olika möjligheter att hitta roliga motiv i. Dessutom är det mycket intressant arkitektmässigt och designmässigt med alla dessa fantastiska skyskrapor. Det finns massor av litteratur som belyser just denna del av staden. Jag är otroligt imponerad av alla dessa höga hus och hur vackert jag tycker det är.

Det är väl så att en del av bildskapandet också finns med i det textila skapandet antingen medvetet eller omedvetet. Men bilderna talar ju även sitt språk och är en konst i sig.

Det fanns en hel del fotoutställningar som jag besökte och jag förvånades över "just vad ögat fångar"......det beskriver också personligheten i hög utsträckning. Hur man nu skall beskriva en "fotande personlighet", men enligt experterna så går det!

4 kommentarer:

Gunnels blog sa...

Försökte kommentera här förut men det gick inte. Men nu har jag gjort det på flickr. Ville bara säga det också att jag visst tror att man kan se olika fotografers personlighet i bilderna. Precis som man ser olika uttryck i andra konstformer

ewa-christine sa...

Visst är det intressant, eller hur??

elsamarianne sa...

Vilken härlig resa till Staterna. Det var många år sen jag var "över". Här har allt legat på is pga oro för familjemedlemmar och djur. Får inget gjort, bara oroar mig (i onödan ibland..)
men jag är lite sugen på att ta upp tovningen igen (tovning på linne)... bättre sent än aldrig.
kram elsamarianne

ewa-christine sa...

Helt rätt elsamarianne, det var fantastiskt inspirerande.
Skall bli kul att se din tovning.