söndag 19 december 2010

Slå en tärning för tiden..........skapa dig tid!

Jag funderar hur man kan befria sig från tiden. Det kanske handlar om att skapa egna livsrum, när tiden går så fort. Nya livsrum.

Jag försöker skapa "en tankesamling i livskonst" och det är verkligen som lotteri eller ett tärningskast. Ibland blir det utdelning och ibland ingenting. Att skapa "tids-tanke-konst" är ett långvarigt arbete. Det är också ett på sitt sätt "filosofiskt tänkande" en undrande tanke i hur vi hanterar att leva i nuet.

Vi är så upptagna att vi inte hinner besöka nära och kära och jag tror att "upptagenhetsmyten" är en del av den moderna tillvaron. Vi människor har en egen personlig tidskänsla och det är den som vi skall lära oss ta hand om.

Vad händer om vi tänker om tiden att det är den lyckligaste tiden nu och den bästa tiden är. Då får tiden "livskvalitet" och inte en betydelse av beståndsdelar som vi skall fylla den med.

Jag önskar alla en god "tidskvalité" idag!

2 kommentarer:

elsamarianne sa...

Tid för reflektion får vi oftast när det händer nåt utöver det vanliga. Vi kanske hamnar i en situation där vi får vänta väldigt länge och där vi inte kan göra nåt annat än att vänta....eller att vi blir stående i skogen och bara plötsligt känner...eller vaknar väldigt tidigt en morgon och är pigg och ligger kvar i sängen och filosoferar.
Det finns många skeenden då man kan få kontakt med sin tid...
trevlig fjärde advent
kram elsamarianne

ewa-christine sa...

Samma........och tack för dina tankar!