tisdag 31 maj 2011

Eget ansvar..........

Jag tänker ofta på "Sandermoses beskrivning av Jante" du skall inte tro du är något!
Många är rädda att använda sina förmågor fullt ut. Tryggheten i det medelmåtteiga är att inte försöka eller våga sticka ut. Samtidigt som många inte vågar ta uppgifter som är utmanande och krävande. I motsatsen till det lätta är det svåra osäkert. Det är också bekvämt att vila i det gamla invanda lätta som går att upprepa gång efter gång. Vi måste träna oss i att bli "egenchefer" som ger oss möjligheter att försöka, testa även om resultatet inte är 100!

Det är ju också så att vi vill bli omtyckta av ALLA, jo jag skriver A L L A.............så enkelt är det inte. Jag vet att jag är omgiven av människor som inte gillar mig. Vet ni det syns för en som kan läsa även tysta språk, det syns dessutom mycket tydligt, vi har ju ett både medvetet och omedvetet kroppsspråk om inte annat, tonfall, blickar, sätt att agera. Ibland tänker jag leende undrar om du förstår att jag "läser dig" som en öppen bok! Det kan roa mig, samtidigt som jag tycker så synd om dessa personer för att det inte förstår hur mycket det drabbar dom själva.

Trygghet vilar i oss själva, otrygghet talar sitt outtalade språk. Det är just det som mycket handlar om.

Vi har våra egna "jantar, luthrar och ågrenar" inom oss...........befria dem och testa, experimentera, våga, njut..............det är utveckling!

Samtidigt som det kanske är bra att veta när "osäkerhet, rädslor, olust" infinner sig så att vi kan göra något åt det personligen.

Dagens bild är ett sk "fabric paper" som jag gjort till en god vän........men allt är inte klart ännu så gåvan håller på att tillverkas.


Idag så skall jag njuta av en strålande sol, och sommarvärme........den är här just nu!

2 kommentarer:

Gudrun sa...

Så underbart papper du jobbar med.
Hoppas du har med så vackra saker på din utställning i augusti.Vi är två damer på Hönö som ser så fram emot den:-))

Apropå det du skriver om i dagens inlägg,så är det ju sig själv man "blottar" när man lägger ut sina experiment med nål och tråd.Fast det bjuder jag på...
Härlig värme idag och nu njuter vi.
kram Gudrun

ewa-christine sa...

Ja Gudrun........det är rätt.........