lördag 10 december 2011

I gamla böcker kan man läsa.......


En annan av mina inspirationskällor är mina slitna gamla, antika böcker........för mig är de en lisa för själen att titta på. Någon annan slänger dessa klenoder och säger att det är skräp. Vi är olika. Dessa mina böcker ger mig inspiration och näring i mitt skapande arbete med det textila.

De är nötta, slitna, lästa, och kanske också ovarsamt behandlade precis som många av oss människor. De bär på en "historia". De är mycket mer intressanta än de nytryckta strikta ordentliga böckerna som man måste lära sig öppna!

Detta kom jag att tänka på när jag åkte hem från Linköpings universtet i går vilken fantastisk föreläsning jag fick lyssna till, en som grep tag i mig och som verkligen fick mig att både fundera och tänka på mitt eget skapande arbete. Men jag tänkte också på alla de härliga handledare som fanns på plats som både stimulerar och motiverar oss "elever" både unga och gamla! Och visst tänkte jag på de som var mindre bra, ja rent ut sagt "dåliga lärare", men dom har jag lämnat som väl är - det är skönt att kunna se förbi dem och hitta "de verkliga guldkornen" och det krävs träning och åter träning att hitta rätt "guldkorn" och vårda dessa så de växer. Hela livet är en "skola" ........ på många olika sätt. Jag är glad över att jag idag sitter som "elev och i skolbänken" igen.

Och vad har nu detta med mina bilder att göra, jo i böcker kan man läsa, men av människor kan man höra och sedan kan jag "göra" egna tolkade bilder. Vilken rikedom av inspiration det finns bara vi lär oss se den!


2 kommentarer:

annicka sa...

Spännande tankegångar...att höra o göra eller se och göra ... eller både och...inspiration i allt skapande är förmodligen oerhört olika beroende på...
Inre och yttre stimuli...
Kul att du får så mycket i dina studier- du lägger ned mycket tid och engagemang och får tillbaka- härligt!

ewa-christine sa...

Ja tack inte sant........det är många timmars arbete (ler) men så roligt.