måndag 31 augusti 2015

Abstrakt Expressionism.........nostalgiIbland så kan jag "hän-ge" mig åt nostalgi, sådan nostalgi som är av glädjefyllt art. Men det finns också sådan nostalgi som inte har samma positiva förtecken.

Nostalgi (av grekiskans nostos, hemkomst, hemresa och algos, smärta lidande)

I hela mitt vuxna liv så har jag alltid tänkt på nostalgi som något positivt laddat, men ser att ibland är verkligheten inte alls så positiv i nostalgiska tecken. Det finns saker som har "nostalgiska" förtecken och som kan både smärta och göra ont. Att släppa taget är då en viktig tanke, att ta avstånd och lära sig att acceptera att alla kan inte släppa taget och att vi har ett eget ansvar att leva våra liv här och nu.

Tänk vad mycket vi måste lära oss att hantera för att vara glada, lyckliga och nyfikna människor. Att släppa taget, våga utmana oss själva och framför allt se till att skapa det liv som vi vill leva och välja bort sådant som är "störmoment och bromsklossar", det är ett livslångt arbete som om vi vill kan gå bättre och bättre, det kräver dock ett medvetet arbete och medvetna val.
Inga kommentarer: