fredag 5 juni 2009

En del av mina inspirationskällor..........


"Mitt vita liv" går igen lite varstans i min omgivning. Jag bor i ett vitt hus, jag har 2 vita hundar, och jag omger mig gärna med vita tyger, möbler, textilier om jag kan.
Mitt vita liv heter också min utställning i augusti.
Det är lite underligt detta med val av färger. Hur vi tilltalas av en färg mer än en annan. Det vita ger mig en känsla av mening men också när jag skapar känner jag att min aktivitet skärps i det vita. Det är fantastiskt att jag känner styrka, kraft, kreativitet i det vita skapandet. I mitt "mentala rum - mina tankar" finns det vita som gör sig påmind.
Det är när jag byter färg (tex rött, grönt, blått) som jag sedan får min inspiration till det vita.

5 kommentarer:

Jane S sa...

Hej!
Utställning! När och var? Den vill jag väldigt gärna se! Du berättar väl när det är dags?

Lillemor sa...

Spännande med din utställning. Måste vara kul att jobba för detta. Själv har jag fullt upp med barnbarn o andra sociala events. Paddling i Fjällbacka t.ex.
Men det ska väl komma några regniga tomma dagar - måste ha ostyckad tid o lugn för att kunna greja med mitt silver.

annicka sa...

Hej, det var ett tag sedan jag tittade in i ditt virituella galleri. jag får alltid något till livs här hos dig- både för ögat och själen.
Mitt vita liv- det blir förmodligen en härlig utställning full av liv och "färg". Kom att tänka på Beatles LPskiva "The white album" - den var full av olika sorters musik- gav en härlig känsla att lyssna på? Så blir nog din utställning också

Mimi sa...

Vitt är en så klassisk färg, så jag förstår dej fullkomligt. Vitt är ju helt enkelt aldrig fel! Aj hundarna också får vara bara vita. Jag väljer nog raserna ändå av andra orsaker än färgen.....

Veronika sa...

Ska bli roligt att se utställningen i augusti tycker jag. :-)