torsdag 30 december 2010

Av hjärtat.............fullt!


Ett dubbelsidigt hjärta..........gjorde jag efter en träff med mina barnbarn. Julen nalkades och vi kom överens om att göra julklappar till varandra nästa jul. På annandagen (redan i år) fick jag en gåva som gjorde mig mycket glad. Det var en nyckelring av makramé......den har jag på nyckelknippan och blir påmind varje dag om hur viktigt det är att göra saker med hjärtat.

Hur kopplar jag detta till tid då? Jo att ge min tid till någon är det finaste jag kan göra. Det gör jag genom att jag skapar något (till någon annan), men också att jag tänker på den personen som skall få min gåva som jag gör själv. Ett barn är ofta öppet och fattar direkt, de kan konsten att vara "levande", närvarande och känslomässigt närvarande. I tid som vår när vi får mindre och mindre tid, glömmer vi bort de små nära handlingarna. De som känslomässigt berör och glädjer i synnerhet med dyra julklappar, massor av aktiviteter......vi behöver tid att tänka på nära och kära och bry oss.

Så min finaste julklapp var den lilla nyckelringen som var gjord med tanke och hjärta och den tog säkert tid också att göra som jag fick. Tack "lilla o" för att du gav mig denna fina gåva. Idag skrev jag bara för dig.........(ler) men det är nog fler som läser tror du inte?

3 kommentarer:

elsamarianne sa...

Ja vi är nog fler som läser *ler*
önskar dig Ett Gott Slut och ett Gott Nytt och hoppas det nya blir bättre än nånsin.
kram elsamarianne

annicka sa...

klokord...igen
Kram

ewa-christine sa...

Elsamarianne, tack för din kommentar jag är övertygad om att vi får ett fint 2011.

Annika kram till dig också.