söndag 18 juni 2017

Detaljer i all enkelhet......I vår och nu i sommar så ägnar jag min uppmärksamhet på detaljer runt omkring mig. Sådana där små saker som vi annars kanske inte uppmärksammar. Vadå tänker ni, inte är de värda att ödsla tid på! Men vänd på det hela om vi inte har detaljer så kanske vi inte heller kan se helheten. Och det gäller faktiskt allt. Låt mig ta några exempel.....

Bildens detaljer är från botten av en båt. Så mycket historia som dessa bilder förmedlar från det lilla till det stora. Detaljer som kanske är oviktiga, oväsentliga, otroliga, osannolika och just därför så är det intressant att fånga dem. Jag tänker på hur vi kan förgifta våra vattendrag med giftig färg, gång på gång fast vi vet att det är skadligt, jag tänker på att båtbotten blir täckt av skadliga snäckor och får sitta kvar fast vi vet att de är svårare att ta bort när de är torra. Jag tänker på alla de timmar som båten givit glädje under kort tid, kanske bara 8 veckor under ett helt år, och ändå värd att vårda.....ja ni fattar.

Det är precis lika med oss människor. Jag tänker på hur vi uppför oss mot varandra, hur vänskap består. För den ena är det viktigt att underhålla och för den andra är det inte alls lika viktigt. Jag tänker också på hur trivsel skapas.

En bild säger mer än ord.............säger man eller en bild är som 1000 outsagda ord, du väljer det du tycker stämmer in.

Men vi kan också se på samma bild och skapa en helt annan uppfattning, jobb med båten pust, eländes elände. Måste jag underhålla, och till vilket pris? Vem bryr sig? Tycker du verkligen att bilden är vacker, jag som tycker den är fasansfull - jo det är ju så vi har olika uppfattningar om mycket men en sak har vi gemensamt allt detta är detaljer i helheten. Så jag är ute på spaning hela sommaren var så säker.

Till sist jag tycker bilden är vacker i all sin enkelhet, färgerna, formerna och detaljerna runt omkring.

Inga kommentarer: